Munkáink

CSALÁDI NYARALÓ | BALATONLELLE

A megrendelő család 80 éve boldogan használja ezt az aranyos kis villát, de az unokákkal együtt már kinőtték és egy felújításnak is eljött az ideje. A 60 m2-es házikóhoz még 30-at hozzápítettünk, hogy elférjen 4 szoba és 2-2 fürdő és WC is. Közös helyiségnek rég bevált a tornác hűvösebb napokra, de az élet a kertben zajlik. A 30-as évek dél-balatoni villaépítészetének jellegzetes példája a ház és ezt a hangulatot mindenképpen meg akarta őrizni a tulajdonos legnagyobb örömünkre. Az anyagválasztás és lakberendezés már a lakberendező tulajdonost dícsérik. /Fotók: Tóth Milán/

építészeti tervezés | generál kivitelezés

17 LAKÁSOS TÁRSASÜDÜLŐ | FONYÓD

Közvetlenül a Balaton partján luxus apartmanokat teveztünk eladásra. A 2 szobás apartmanok mind kilátással rendelkeznek a tóra, praktikusan bútorozhatóak, elegáns kényelmet biztosítanak.

építészeti tervezés | műszaki ellenőrzés

50 M2 LAKÁS | BUDAPEST

A megrendelő fiatal pár külföldön dolgozik, hazalátogatásaik alkalmára szükségük volt egy kis lakásra, amit közben akár ki is adhatnak bérbe. A szűk lehetőségek miatt mindent a legpraktikusabban helyeztünk el, hogy a lehető legnagyobb kényelmes tér maradjon élni.

belsőépítészeti tervezés | generál kivitelezés

64 M2 LAKÁS | BUDAPEST

Három tagú családnak kényelmes és praktikus lakást terveztünk, ahol a nagyobbik szoba két gyermeknek is tökéletes méretű gyerekszoba lesz.

belsőépítészeti tervezés | generál kivitelezés

NYARALÓ | FONYÓD

Egy minimalista kicsi nyaralót terveztünk közvetlenül a Balaton partjára. Minden szükséges kiszolgáló helyiség minimális méretű, de a közösségi terek a lehető legnagyobbak, körben üvegfallal a tó felé.

építészeti tervezés

CSALÁDI VILLA | BUDAPEST

Két gyermekes családnak terveztünk kényelmes villát, nagy belmagasságú nappali térrel, sportszobával, elegáns panorámás vendégszobákkal. A domborzatot kihasználva az utca felőli nyitottság ellenére teljesen szeparált udvar alakul ki, ami nagy üvegfallal kapcsolódik a benti terekhez. A pinceszinten a vállalkozáshoz szükséges raktárak is elférnek, illetve a házban még helyet kap egy kívülről is megközelíthető iroda, a privát udvartól elválasztott terasszal.

építészeti tervezés

KIS NYARALÓ | FONYÓD

A nagyon kicsi Balaton parti telken minden centimétert ki kellett használni, hogy egy emeleti hálótér is beleférjen. Az egész ház a tóra néz, a terasz pedig kiegészíti a benti teret.

építészeti tervezés | műszaki ellenőrzés

4 LAKÁSOS TÁRSASÜDÜLŐ | FONYÓD

A Balatontól nem messze, de kilátással a tóra, elegáns társasüdülőt terveztünk. A földszinti 1 hálós lakásokat praktikus és hangulatos zárható teraszokkal egészítettünk ki, így teljes és nyégyévszakos legyen az élettér. Az emeleti két hálós üdülőegységnek hatalmas terasza van, de a bentről is teljes a panoráma. Egy különleges acélszerekezetnek köszönhetően kiemelkedően elegáns hangulatot ad a lakásnak, hogy kizárólag üveg felület határolja a tető alatt, ezt nem szakítja meg fal sehol. Még a zsaluzia is az ereszben van elrejtve. Jelenleg épül, hamarosan elkészül.

építészeti tervezés | műszaki ellenőrzés

NYARALÓ BŐVÍTÉS | BALATONFENYVES

Balatonfenyvesen egy kis nyaraló átalakítása és bővítése volt a feladatunk, hogy kényelmes pihenést nyújtson, és össze tudjon gyűlni nyáron a több generációs család. A ház mérete ennek ellenére a lehető legkisebb maradt, hogy minél több megmaradjon a régi épület hangulatából, és a Balaton és a nyár maradhasson a középpontban.

építészeti tervezés

NYARALÓ | BALATONKENESE

Balatonkenesén a város feletti domboldalban meredekek a telkek, azonban rá lehet látni a Balaton teljes keleti medencéjére. Ezt az adottságot használtuk ki ebben az összetett és praktikus funkciójú, mégis egyszerű épületben. A ház családi nyaralóként kezdi pályafutását, de később lakóházként is tud működni.

építészeti tervezés

NYARALÓ | BALATONLELLE

Egy kis nyaralóban jön össze nyaranta a megrendelő családja, de egy fél évszázad alatt kinőtték. A meglévő épületet műszaki állapota és kedvezőtlen kialakítása miatt nem érdemes megmenteni, ezért teljesen új épületet terveztünk, ami illeszkedik az utca többi 100 éves házához. A telek nem ad lehetőséget nagy ház elhelyezésére, de megrendelőnek sem volt ez célja. A tetőtéri kis hálók csak alvásra szolgálnak, a földszinten pedig egy teljesen nyitható tornác jellegű közösségi tér köré szerveztük az épületet. Ezt a tornácot/nappalit/étkezőt rossz időben is lehet használni, így nincs szükség külön fedett terasz építésére. A kültéri étkezőbútor jellegű székekben étkezni, pihenni, beszélgetni is lehet. Ennél többre és nagyobbra egy nyaraláson nincs is szükség, ha az együtt töltött idő a fő szempont.

építészeti tervezés

CSALÁDI NYARALÓ | SIÓFOK

Egyszerre merítettünk a 30-as évek és a 60-as évek balatoni nyaralóinak stílusából, és a funkció szigorú vezérvonalával egy hangulatos családi nyaralót terveztünk, ahol találkozni tud az egész család.

építészeti tervezés

CSALÁDI HÁZ | BALATONLELLE

Kétgyermekes családnak terveztünk egyszerű, modern családi otthont, hatalmas nappali légtérrel. A szerkezetet vasbeton előregyártott kéregfal és födémpanel rendszerével tudtuk megoldani. A födémpanelben gyártás során telepített hűtés-fűtés rendszerhez hőszivattyű központ tartozik, ami a mesterséges szellőztetést is szolgáltatja. A homlokzat átszellőztetett szálcement és fa burkolatot kapott.

építészeti tervezés

NYARALÓ ÁTALAKÍTÁS | SIÓFOK

Az évtizedek alatt több kis bővítésen, alakítgatáson átesett az eredeti nyaraló, ahogyan nőtt a család. Mivel ez nem egy átgondolt hosszútávú terv mentén történt, a végeredmény kusza lett, a szobák átjárók lettek. A megrendelő elhatározta, hogy egy teljes átalakítással, felújítással rendet tesz. A túl magas térfalat a balatoni villák megszokott homlokzat-tagozatával változtattuk előnnyé, a lépcső áthelyezésével a belső praktikussá vált, a teraszokat pedig a hagyományos – és nagyon praktikus – nyitható üvegezéssel láttuk el. Egy kis déli tornác is készült a hűvösebb napokra, mert a nagymama kora tavasztól késő őszig itt él.

építészeti tervezés

CSALÁDI HÁZ | ÜRÖM

Elegéns családi otthont álmodott meg a megrendelő, tágas közösségi terekkel, közvetlen kapcsolattal az udvarra. A földszint önállóan használható, az emelet pedig kiegészíti ezt további 2 szobával, fürdővel, gardróbbal.

építészeti tervezés | generál kivitelezés

CSALÁDI HÁZ | SZÁNTÓD

A megrendelői kívánság egy egyszerű tömegű szép ház volt, amit meg lehet építeni 25 millió forintból. Megterveztük és meg is építettük 2016-ban.

építészeti tervezés | generál kivitelezés

CSALÁDI HÁZ | BIATORBÁGY

A kis méretű, délre néző telken a bejárat felé kellett elhelyezni a teraszt és udvart is. Három gyermekes családnak kényelmes otthont terveztünk, önállóan használható földszinttel, vendégszobával.

építészeti tervezés

CSALÁDI HÁZ | BUDAPEST

Az emelekedő telek adottságát kihasználva a magasabb részre szerveztük a kertkapcsolatos lakószintet, alatta pedig kocsibeálló és zárt tárolók kaptak helyet.

építészeti tervezés

NYARALÓ | BALATONLELLE

Kis méretű nyaralót terveztünk kényelmes privát részekkel, de nagyobb társaság fogadására is alkalmas közösségi terekkel, kívül-belül. A terasz lefedhető napvitorlával, de őszi-tavaszi hétvégen lehet a napot élvezni.

építészeti tervezés

CSALÁDI HÁZ | BUDAKESZI

Erősen lejtő domboldalba terveztünk otthont egy kétgyermekes családnak, látványos és barátságos külsővel, praktikus és takarékos belső terekkel.

építészeti tervezés

CSALÁDI HÁZ ÁTÉPÍTÉS | MOHÁCS

Meglévő sátortetős ‘típusházat’ alakítottunk át és bővítettünk. A kétgyermekes család három hálószobával és a lehető legtágasabb közösségi térrel rendelkező otthonná kívánta alakítani. A modern külső és mediterrán jellegű tető mellett a kérés az volt, hogy költséghatékony legyen az építkezés.

építészeti tervezés

CSALÁDI HÁZ | BUDAPEST

A keskeny telken sok korlátozó tényező mellett sikerült minden megrendelői igényt kielégítenünk. Az emeleten még 2 szoba, gépészeti helyiség és fürdő található, de a földszint önállóan is teljes értékűen használható.

építészeti tervezés

APRÓ BŐVÍTHETŐ CSALÁDI HÁZ | KAPOSVÁR

Az építési övezet előírásai szerint mindössze bruttó 55 m2-es házat lehet építeni a telekre. A hely azonban nagyszerű és ez az előírás valószínűleg megengedőbb lesz rövidesen, ezért egyszerűen bővíthető rendszert készítettünk, ami addig is minden szükségletet kielégít.

építészeti tervezés